Zoek je iets anders?


Nieuws | Okinawa Japan

Okinawa Japan inspiratieweek: een gezond menu uit de Blue Zone

Hoe word je honderd? Mensen uit Okinawa, Japan kennen het geheim. Hun regio is één van de vijf Blauwe Zones op de wereld, waar mensen langer leven dan waar dan ook. Met tien gouden eetregels weten de Okinawanen precies wat (en hoe) ze moeten eten om stokoud te worden en supergezond te blijven. De zestiende inspiratieweek van Appèl staat in het teken van hun gezonde dieet!

INSPIRATIE UIT OKINAWA

Van 30 mei tot 10 juni 2022 wanen de gasten van onze bedrijfsrestaurants zich in onze eigen Blauwe Zone tijdens onze Okinawa Japan inspiratieweek. Conceptontwikkelaars Evy en Sophie vertellen: “Het Okinawa-dieet bestaat voor zo’n tachtig procent uit groenten, fruit, granen en peulvruchten. Vooral plantaardig dus! Al deze smaakvolle ingrediënten hebben we verwerkt in bijzondere gerechten.” Zo serveren we onder andere klassieke ramen noedelsoep, sushi salade, Bento Box-bowl, Katsu sandwiches, verse pickles, gevulde omelet en knapperige gyoza. Itadakimasu… eet smakelijk!

TIEN GOUDEN EETREGELS

Gezond oud worden hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met deze eetregels uit Okinawa blijven de mensen zo gezond als een vis:

  1. Eet veel groenten. Okinawanen eten minimaal 500 gram per persoon per dag.
  2. Kies vaak voor zoete aardappelen; die zitten bomvol vitamine C.
  3. Eet niet meer calorieën dan je nodig hebt: een Okinawaan eet gemiddeld 1784 kcal per dag.
  4. Eet af en toe (vette) vis.
  5. Eet weinig vlees. Als mensen in Okinawa vlees eten, dan is het voornamelijk wit vlees zoals kip.
  6. Drink en eet bijna geen zuivelproducten.
  7. Drink weinig alcohol, maar een beetje mag. Op Okinawa zijn ze dol op graanjenever ;-).
  8. Verwerk veel zeewier in gerechten. Dit zit bomvol mineralen, jodium en plantaardige eiwitten.
  9. Gebruik koolzaadolie om te bakken en braden.
  10. En misschien we de belangrijkste leefregel: hara hatchi bu. Eet niet door tot je helemaal vol zit, maar laat wat ruimte over aan het einde van elke maaltijd.

SAMEN BLIJVEN WE ONTDEKKEN

Drie tot vier keer per jaar organiseren we bij Appèl een inspiratieweek voor onze bedrijfsrestaurants. Hiermee verrassen we onze gasten met nieuwe smaken, eetgewoontes en culinaire trends.

Wil je meer lezen over de Okinawa Japan inspiratieweek? Hier lees je meer. Ben je benieuwd naar onze eerdere edities? Bekijk dan deze pagina!