No Waste Wonderland inspiratieweek: koken tegen verspilling
Komkommer, brood, alle soorten tomaten en wortels met hun loof. Deze producten gaan in onze bedrijfsrestaurants helaas het vaakst de prullenbak in. Niet alleen vervelend om te moeten doen, maar ook zonde. Voedselverspilling drukt namelijk een flinke stempel op de milieubelasting! De inspiratieweek No Waste Wonderland staat daarom in het teken van koken tegen verspilling. Want weggooien, dat is met een beetje handigheid dus helemaal niet nodig…
Op het menu
Knapperige wentelteefjes, een Oosterse salade met gewokte komkommer en een goedgevulde quiche met bospeen en feta: het is een greep uit de recepten die voor No Waste Wonderland zijn ontwikkeld. Ben je benieuwd naar het hele menu? Neem dan eens een kijkje op de pagina van deze inspiratieweek.
Bekijk het menuDrie tot vier keer per jaar organiseren we bij Appèl en Appèl Campus een inspiratieweek in onze restaurants. Hiermee verrassen we onze gasten met nieuwe smaken, eetgewoontes en culinaire trends.
Wil je meer lezen over de No Waste Wonderland inspiratieweek? Hier lees je meer. Ben je benieuwd naar onze eerdere edities? Bekijk dan deze pagina!
Van 3 tot en met 14 oktober verrassen we de gasten in onze bedrijfsrestaurants met heerlijke recepten van producten die eigenlijk werden verspild. Daarvoor vroegen Sophie en Evy, team Conceptontwikkeling, aan onze collega’s op locatie: waar gooi jij het meest van weg? Samen met chefs en onze menu engineer ontwikkelden ze hier smakelijke lunchgerechten mee. “In de tomatensoep met kruidenolie proef je echt niet dat een deel van de tomaten een buts had, en de plaatpannenkoek verraadt al helemaal niet dat het fruit iets te rijp was,” vertelt Sophie. “Alles wat nodig is, is een beetje creativiteit.” Evy vult aan: “De opties om te koken met zogenaamde restjes zijn eindeloos. Pureren, blancheren, op zuur zetten, koken, bakken, drogen… je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!”